Мирна среща на върха за Украйна ще се проведе на 15-16

...
Мирна среща на върха за Украйна ще се проведе на 15-16
Коментари Харесай

Зеленски потвърди официално мирната конференция в Швейцария

Мирна среща на върха за Украйна ще се организира на 15-16 юни в швейцарския град Бюргенщок, покрай Люцерн, като тя има за цел да бъде платформа, която ще сложи началото на бъдещия кротичък развой, заяви формалният уебсайт на президента на Украйна.

" Организирането на срещата е резултат от координираните старания на украинската и швейцарската страна. На нея ще участват държавни водачи и държавни ръководители от всички континенти. Рамката за работата на това събитие беше създадена и съгласувана по време на поредност от интернационалните срещи на съветници по националната сигурност, инициирани от канцеларията на президента за създаване на украинска мирна формула ", се споделя в изказването.

" Срещата на върха ще бъде платформа за разговор по отношение на методите за реализиране на цялостен, обективен и дълготраен мир за Украйна в сходство с Устава на ООН и интернационалното право. Всички поканени да вземат участие в събитието демонстрираха почитание към тези правила. Срещата на върха е отдадена на създаването на рамка за реализиране на тази цел, с цел да се подтиква бъдещия мирен развой, написа news.bg.

През миналата година дипломатическите старания на Киев бяха ориентирани към използването на  " мирната формула на Зеленски ". Украинският президент нееднократно е повтарял, че единствено осъществяването на всичките 10 точки от него може да донесе обективен мир на страната му, а Киев изрично отхвърля да разисква други мирни проекти.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР